Sie sind hier

Weblogs

Titel

Welke factoren dragen bij aan de vindbaarheid in Google?

Body

10 tips om autoriteit op te bouwen

U bent toegewijd aan de slag gegaan met het vergroten van de online zichtbaarheid van uw website.

U hebt (nieuwe) seo-teksten geschreven op basis van een zoekwoorden onderzoek en u bent actief aan het bloggen. Toch levert dit u nog niet de resultaten op waar u op hoopte. Als u op Google zoekt op uw producten en diensten staan de concurrenten allemaal nog boven u. Of nog erger; uw website verschijnt helemaal niet op de eerste pagina. Is dan al die moeite voor niets geweest?

Wanneer er een nieuw artikel is geschreven, wil dit niet betekenen dat u direct organische topposities bereikt in de zoekmachines. Houd ten eerste in gedachten dat een SEO-optimalisatie een strategie voor de lange termijn is. 

Autoriteit opbouwen

Als u de content hebt staan is het belangrijk dat u autoriteit op bouwt. Uw autoriteit kunt u zien als de reputatie van uw website ten opzichte van uw concurrenten. Hoe snel er echte resultaten zichtbaar zijn, wat zich dan ook uit in topposities in Google, hangt dan ook af van de zogenoemde “concurrentiefactoren”. Belangrijke concurrentiefactoren die ook invloed hebben op het behalen van eventuele topposities zijn:

 • Domain Authority: dit is een factor die de autoriteit van uw website aangeeft. De domain authority is een cijfer gelegen tussen de 0 en 100 waarbij een score van 100 het absolute hoogtepunt aangeeft. Hierbij geldt dat het eenvoudiger is om van een score 15 naar score 25 te gaan dan van score 65 naar 75. Deze score geldt voor het gehele web domein.
 • Page Authority: Hierbij geldt dat er een waarde van 0 tot 100 wordt gegeven aan een specifieke pagina.

Uw domain authority bouwt u, net als een reputatie, gedurende een aantal jaren op. Zo heeft een nieuwe website met een nieuwe domeinnaam ook nog geen domain authority op kunnen bouwen en begint dus vanaf 0. Wanneer uw concurrenten wel een hoge Domain- en Page Authority bevatten is het moeilijker om bij de organische zoekresultaten bovenuit te komen. De vraag is dus: Hoe krijgt u een hogere autoriteit in Google?

Hoger in Google met SEO

10 Tips om autoriteit op te bouwen

 1. Maak goede content
  Als u wilt dat uw content meer gedeeld wordt, moet u deelbare content maken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want wanneer is iets goed? Gebruik de tips uit ons vakpraat artikel ’10 tips om goede content te schrijven’.
   
 2. Gebruik Rich Content
  Naast het feit dat Google gek is op vernieuwing en kwalitatieve goede content, wordt het ook zeer gewaardeerd wanneer er content verrijkt wordt met relevante afbeeldingen en/of video’s. Dit zorgt ervoor dat er extra kracht en waarde wordt meegegeven aan de geschreven content en het voor een lezer beter te begrijpen is of juist dient als een extra (leuke) toevoeging.
   
 3. Haak in op actualiteiten
  Een quick win om te bouwen aan uw autoriteit is door in te haken op actualiteiten, waar dus tijdelijk een hoger zoekvolume op zit. U kunt creatieveinhakers bedenken voor social media, maar u kunt actualiteiten ook verwerken in uw blog. Wat speelt er in uw branche? Welke ontwikkelingen zijn er? En welke gevolgen heeft dit voor uw klanten?
   
 4. Houd content up-to-date
  Is de content die u een paar weken of maanden geleden nog wel relevant? Kijk of u uw artikelen kunt updaten. Google is namelijk gek op vernieuwing en houdt er dan ook van dat u regelmatig uw content recyclet dan wel vernieuwt om uw content up-to-date te houden.
   
 5. Deel vaker dezelfde content
  Content met een lange levensduur kunt u gerust vaker delen. Zeker op een vluchtig medium als Twitter is het niet gek om uw blogs vaker te posten. Dit zorgt voor meer bezoekers en het verhogen van uw Page Autority score. Pas er wel voor op dat u niet teveel gaat spammen, maar verspreid uw updates over een bepaalde periode.
   
 6. Maak interne links
  Door het intern linken in eigen pagina’s zorgt u er niet alleen voor dat er een bepaalde samenhang tussen relevante artikelen of een verhoging van de gebruiksvriendelijkheid, het geeft ook de structuur van uw site weer. Google is hier dol op.
  Ook dit is iets wat u langzaam aan kunt opbouwen. Als u net start met bloggen, is er nog niet zoveel content waar u naar kunt verwijzen. U zult echter zien dat u na verloop van tijd voldoende artikelen of blogs hebt die u aan elkaar kunt linken. Vergeet hierbij niet om uw oudere content ook van nieuwe links te voorzien.
   
 7. Check de titel
  De kans dat uw content gevonden wordt is groter wanneer u de zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden verwerkt in de titel. Echter zal uw concurrent hetzelfde doen. Soms is het beter dat u gaat voor een combinatie van zoekwoorden waar weliswaar minder zoekvolume op is, maar waar ook minder concurrentie op is. Zorg wel dat de titel aantrekkelijk blijft voor de potentiele lezers.
   
 8. Zorg dat content makkelijk gedeeld kan worden
  Zijn uw blogartikelen nog niet voorzien van social media sharebuttons? Zorg dan dat dit snel gebeurt. Maak het uw bezoeker zo makkelijk mogelijk om uw content te delen.
   
 9. Verhoog de linkpopulariteit
  Kijk niet naar het aantal websites die een link hebben geplaatst maar naar de kwaliteit/relevantie van de links. Een link is pas relevant als de externe website waar uw link vermeld staat, over hetzelfde onderwerp gaat als uw eigen webiste. Wanneer de externe website beschikt over een hoge linkpopulariteit en een link plaats naar uw eigen website geeft die link ook linkpopulaireit mee.
   
 10. Verstuur nieuwsbrieven
  Nieuwsbrieven kunnen een flinke boost geven aan uw bezoekersaantallen, waardoor ook meer mensen uw content kunnen delen. Dit zorgt er weer voor dat uw social autoriteit stijgt. Indirect levert dit dus ook een bijdrage aan de vindbaarheid in Google. 

Bottom line: maak goede content en zorg ervoor dat u die content goed vormgeeft, update, aan elkaar linkt en u deze met regelmaat deelt. 

Succes

Bron: https://www.teamnijhuis.nl/vakpraat/blog/vindbaarheid-in-google

 

Kommentar hinzufügen

Foto Autor

Jan Lievers