Sie sind hier

News

Title

Nederlandse bedrijven op specialistische beurzen in Duitsland

Body

Grote beurzen in Duitsland hebben het moeilijk.

Nederlanders kiezen voor kleinere nichebeurzen zoals de Sensor+Test in Neurenberg. Sensor+Test in Neurenberg mag dan een nichebeurs heten, het trok afgelopen jaar bijna 600 exposanten uit 32 landen. Deze week reizen 12 Nederlandse bedrijven af naar het noorden van Beieren, waaronder Bronkhorst en Sensata. De beurs geldt als het wereldwijd meest toonaangevende forum op het gebied van sensoren- en meettechniek.​ Wout van ’t Wel is marketingmanager bij Bronkhorst High-Tech uit Ruurlo, met de Sensor+Test heeft hij al decennia ervaring.

Waarom staan jullie op de Sensor+Test?

Het is van oudsher een goede beurs voor ons. Ik denk dat we er al zeker 30 jaar komen. Wij staan daar jaarlijks, in eerste instantie als pionier op het gebied van het meten van doorstroming, gebruik makend van het thermische meetprincipe. Later hebben we ons portfolio op gebied van sensoren en regelaars enorm uitgebreid. Hier treffen we een heel ander publiek dan op de Hannover Messe waar we ook jaarlijks aan deelnemen.

Wat is het verschil?

Beurzen als de Hannover Messe worden opgezet vanuit een sector zoals industriële automatisering, energie of chemie, maar bij de Sensor+Test draait het puur om de sensortechniek. Omdat je in Zuid-Duitsland zit, tref je relatief veel automobielindustrie aan. Maar in principe staat de beurs los van marktsectoren. Dus hier vertellen we ons verhaal vanuit de techniek en laten we ons graag verrassen door vragen vanuit de markt. Behalve het leveren van standaardproducten denken we vaak mee met eindklanten en systeembouwers over maatwerkoplossingen. De helft van de bezoekers is Duits, de andere helft komt uit de rest van de wereld.

Bron: duitslandnieuws.nl